Hello from Germany!

General discussion forum. Moderated. Keep it clean and nice folks.
User avatar
Otto Skorzeny
Posts: 1534
Joined: Fri Feb 28, 2014 12:41 pm
TOA Membership Number: 0
Years Owned: 1966 Toronado

Re: Hello from Germany!

Postby Otto Skorzeny » Sun May 20, 2018 5:19 am

Is there any company near you in Germany that can straighten the front bumper?

User avatar
Otto Skorzeny
Posts: 1534
Joined: Fri Feb 28, 2014 12:41 pm
TOA Membership Number: 0
Years Owned: 1966 Toronado

Re: Hello from Germany!

Postby Otto Skorzeny » Sun May 20, 2018 5:26 am

When I was at the vintage auto races at Road Atlanta, some guy took a bunch of photos of me driving around and put them on a website. A friend of mine just came across them by accident. The author obviously didn't know anything about Toronados but his pictures are good.

http://www.car-revs-daily.com/2014/05/0 ... er-purple/

Mikel
Posts: 123
Joined: Tue Aug 11, 2009 7:26 am
TOA Membership Number: 100
Location: New Haven, CT

Re: Hello from Germany!

Postby Mikel » Sun May 20, 2018 7:35 am

Otto Skorzeny wrote:When I was at the vintage auto races at Road Atlanta, some guy took a bunch of photos of me driving around and put them on a website. A friend of mine just came across them by accident. The author obviously didn't know anything about Toronados but his pictures are good.

http://www.car-revs-daily.com/2014/05/0 ... er-purple/


Yes, the text shows that he's never driven an early Toronado. My '66 is a surprisingly nimble car that will go through twisty roads quicker than I would want to go.

User avatar
Otto Skorzeny
Posts: 1534
Joined: Fri Feb 28, 2014 12:41 pm
TOA Membership Number: 0
Years Owned: 1966 Toronado

Re: Hello from Germany!

Postby Otto Skorzeny » Sun May 20, 2018 12:36 pm

Of course. Front end heavy? No. GM got the balance almost perfect with 55% of the weight up front and 45% in the rear. No torque steer or oversteer, either.

bcroe
Posts: 282
Joined: Thu Nov 15, 2012 12:25 pm
TOA Membership Number: 378
Years Owned: 79 Toronado or Eldorado

Hello from Germany!

Postby bcroe » Sun May 20, 2018 7:40 pm

Jelonek wrote: today a one question to transmission : which one do i
have , is that TH 425 or th400 ?? Toronado ist from 1966..


In addition, the 66-67 TH425s were switch pitch. You may note the 2 wires
going up to a mechanical switch on the throttle linkage. A few have been converted
to an electronic control, then you will find the upper trans lug wire going to a control
box. Whatever type you have, you should run the test for solenoid clicks from the
trans, with just the ignition on. It impacts driving. Bruce Roe

User avatar
Jelonek
Posts: 127
Joined: Mon Nov 13, 2017 11:59 am
TOA Membership Number: 0
Years Owned: 1

Re: Hello from Germany!

Postby Jelonek » Mon May 21, 2018 1:48 am

thanks for informations about the transmision :?: Bruce

Otto......with my bumper.. hm if... than i have to do it couse there is no a corporation and this is no coplicated (I hope) :?

User avatar
Jelonek
Posts: 127
Joined: Mon Nov 13, 2017 11:59 am
TOA Membership Number: 0
Years Owned: 1

Re: Hello from Germany!

Postby Jelonek » Sun Jul 01, 2018 7:16 am

another reason for the driving with the Toronado :D
Attachments
c3.jpg
c3.jpg (126.71 KiB) Viewed 9050 times
B2.jpg
B2.jpg (110.36 KiB) Viewed 9050 times
A1.jpg
A1.jpg (141.82 KiB) Viewed 9050 times

User avatar
Jelonek
Posts: 127
Joined: Mon Nov 13, 2017 11:59 am
TOA Membership Number: 0
Years Owned: 1

Re: Hello from Germany!

Postby Jelonek » Tue Jul 03, 2018 9:41 am


mindreader45
Posts: 4
Joined: Tue Jul 17, 2018 4:03 am
TOA Membership Number: 0

Re: Hello from Germany!

Postby mindreader45 » Wed Jul 18, 2018 6:36 am

Jelonek wrote:another reason for the driving with the Toronado :D


As a Bridal car? Nice.

User avatar
Jelonek
Posts: 127
Joined: Mon Nov 13, 2017 11:59 am
TOA Membership Number: 0
Years Owned: 1

Re: Hello from Germany!

Postby Jelonek » Thu Aug 30, 2018 4:57 am

Hi guys
I have a small Problem with my Toro :evil:
yersterday I didn´t know that the engine works (becouse of phone !!! and noise :? ) and I turn on the key - hotstart :evil:
after that I cann´t start the engine again, I tryed oly one time .., now I have only a very bad niose from the starter and every cable from the battery are during the start hot.
do you know this "Problem" ?
and how do you think ... what ist wrong.... complittely starter or only magneting coupling?

thank´s

Wojtek


Return to “General Talk”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests